با مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی 

با شماره مجوز 514545

مشاوره رایگان

تحصیل در کشور ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

 

تحصیل در کشور ترکیه، شرایط و مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در کشور ترکیه و به طور کلی شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ترکیه یکی از نزدیکترین کشورها از نظر جغرافیایی و فرهنگی به ایران است و برخی از هموطنان این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند.

ترکیه با دارا بودن ویژگی های طبیعی، حمل و نقل و موقعیت خاص جغرافیای خود و نیز سیستم آموزشی بین المللی خود مرکز توجه بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان ایرانی است.

دانشجویان و دانش آموزان بین المللی با اقدام برای تحصیل در ترکیه می توانند مدرنیته و سنت را در یکی از امن ترین و پایدارترین کشورهای منطقه تجربه نمایند.

دانشجویان بین المللی بر خلاف تحصیل در کشور های اروپایی و کشور هایی همچون آمریکا، کانادا و استرالیا در کشور ترکیه اجازه کار در حین تحصیل را نخواهند داشت. از همین رو بزرگترین چالش پیش روی متقاضیان تامین هزینه های زندگی و تحصیل می باشد.

بنابراین ، اگر می خواهید در طول تحصیل در ترکیه کار کنید ، ابتدا باید مجوز کار بگیرید. انواع مختلفی از پروانه های کار وجود دارد مانند کار کوتاه مدت ، دائمی ، مستقل و توسط اداره کل کار بین المللی داده می شود.

 

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه
 

 

دانشگاه های ترکیه
 

دانشگاه های ترکیه از استانداردهای بالای تحصیلی و نیز توانایی ارائه مدارک معتبر بین المللی برخوردارند، از این رو همه ساله افراد زیادی این کشور را به عنوان پلی برای رسیدن به مقاصد نهایی خود در کشورهای مطرح جهان انتخاب می کنند.

ایرانی هایی که ادامه تحصیل را در ترکیه انتخاب میکنند باید در نظر داشته باشند که دانشگاه های انتخابی آنها جز دانشگاه های معتبر جهانی باشند و علاوه بر آن برای کار کردن قصد برگشت به ایران را داشته باشند.

باید در نظر داشته باشند که متناسب با رشته انتخابی آن ها دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم ایران و همچنین در رشته های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و پیراپزشکی مورد تایید وزارت بهداشت و درمان ایران را داشته باشند.

 

 

برخی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران :

 

– دانشگاه کوچ
– دانشگاه بیلکنت
دانشگاه سابانجی
-دانشگاه فنی خاورمیانه
-دانشگاه بوغازیچی
دانشگاه فنی استانبول

 

از بهترین رشته هایی که می توان در ترکیه مشغول به تحصیل شد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

• منسوجات و طراحی
• مدیریت کسب و کار
• علوم و مهندسی کامپیوتر
• مدیریت
• روابط بین الملل
• پزشکی
• دندانپزشکی
• داروسازی

 

تحصیل در کشور ترکیه
تحصیل در کشور ترکیه

 

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

 

متقاضیان برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی در صورتی می توانند اقدام کنند که مدرک دیپلم 12 ساله را در دست داشته باشند و در آزمون های ورودی این مقطع که از طرف دانشگاه ها برگزار می شود قبول شوند.

 تحصیل در مقطع لیسانس، حدود 4 سال به طول می انجامد و عموما به زبان ترکی می باشد اما برای دانشجویانی که به زبان ترکی تسلط ندارند آموزش زبان ترکی گذاشته می شود.

افراد می توانند در رشته های مختلف به شرط قبولی در آزمون های ورودی که از طرف این دولت برگزار می شود تحصیل نمایند.

شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس در دانشگاه های این کشور متفاوت است و نمره ی آیلتس مورد نیاز برای دانشگاه ها عموماً بین ۵ تا ۶.۵ می باشد.

 

 

 

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

 

تحصیل در ترکیه در دوره ی تحصیلات تکمیلی یا مدرک کارشناسی ارشد به طور معمول دو سال زمان می برد، اگرچه این موضوع بسته به دانشگاه و رشته می تواند متفاوت باشد.

اکثر دوره های کارشناسی ارشد دارای شرایط مشابهی برای پذیرش هستند اما ممکن است بسته به نوع رشته و دانشگاه شرایط متفاوتی برای اخذ پذیرش نیز وجود داشته باشد.
بنابراین بهتر است متقاضیان قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش شرایط مورد نیاز را در سایت دانشگاه مورد نظر چک نمایند.

لازم به ذکر است که نمره آیلتس مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه های ترکیه عموماً بین 6 تا 6/5 می باشد. برخی از دانشگاه ها علاوه بر مدارک خواسته شده دارای مصاحبه شخصی نیز هستند.

لازم به ذکر است که دانشجویان در هفته حدود 20 ساعت اجازه دارند در مقطع فوق لیسانس به صورت پاره وقت در ترکیه کار کنند. طبیعتا افرادی که مسلط به زبان ترکی باشند راحت تر می توانند کاریابی کنند.

 

تحصیل در کشور ترکیه
تحصیل در کشور ترکیه
 

 

تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا

 

تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکترا نیز امکان پذیر می باشد. دانشگاه های کشور ترکیه همانند دیگر کشورها در صورتی به متقاضیان در مقطع PhD پذیرش تحصیلی می دهند که دارای مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس 5/6 به بالا و نمرات و معدل مناسب و دارای مقالات ISI باشند.
هم چنین مهم ترین نکته برای ادامه تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا این است که یک نامه قبولی از یک استاد راهنما در دست داشته باشند.
در صورتی که دانشجویان در این مقطع به فعالیت های پژوهشی و آموزشی دانشگاه مشارکت داشته باشند، حقوق نیز دریافت می کنند.
طول دوره تحصیل در این مقطع 4 سال است که در 2 سال اول به صورت حضوری در کلاس ها حاضر می شوند و 2 سال آخر را بیشتر به صورت عملی کارهای تحقیقاتی و عملی انجام می دهند و بر روی موضوع پایان نامه خود می توانند کار کنند.

در این مقطع نیز دانشجویان در حدود 30 ساعت در هفته اجازه کار پاره وقت دانشجویی دارند. طبیعتا افرادی که مسلط به زبان ترکی باشند راحت تر می توانند کاریابی کنند.

تحصیل درترکیه در مقطع دکترا معمولاً از مراحل و ارزیابی های بسیار نظام مند و تعریف شده ای پیروی می کنند که در ادامه به توضیح مختصری از آن ها می پردازیم:

 

 

• نظارت
 

در دانشگاه های کشور ترکیه، چگونگی پیشرفت مراحل پایان نامه افراد توسط کمیته های نظارت مختلف اداره می شود. سرپرست اصلی پایان نامه یکی از اعضای این کمیته خواهد بود.

 

 

• امتحان مهارت
 

در طول دوره و در مراحل اولیه افراد از طریق شرکت در یک آزمون مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. پروپوزال یا پایان نامه دانشجویان در این مرحله از طریق دو ارزیابی کتبی و یک ارزیابی شفاهی بررسی می گردد. در این مرحله همچنین کمیته داوران تشکیل شده و امتحانات مختلف توسط این کمیته مورد ارزیابی قرار می گیرند.

 

 

امتحان پیگیری
 

در طول دوره دکترا، تحقیقات دانشجویان به طور مرتب هر شش ماه توسط کمیته پیگیری ارزیابی می شود. این عملکرد به عنوان یک ارزیابی منظم از پیشرفت دانشجویان ، تضمین می کند که روند دکترای دانشجویان در مسیر درست باشد.

 

 

• دفاع از پایان نامه
 

پس از اتمام تحقیقات دانشجویان، پایان نامه آن ها توسط هیئت داوران ارزیابی می شود و در این مرحله دفاع از پایان نامه انجام می گردد.

 

 

تحصیل در ترکیه به همراه بورسیه تحصیلی
 

برای ادامه تحصیل در ترکیه با اخذ بورسیه تحصیلی همانند سایر کشورها باید دانشجویان دارای شرایط و رزومه علمی خیلی خوبی باشند.
نکته مهم این است که بورسیه تحصیلی معمولا در مقطع دکترا راحت تر اعطا می شود. پس از آن در مقطع فوق لیسانس نیز در برخی موارد و با شرایط خاصی ممکن است به دانشجو بورسیه تعلق گیرد.
از جمله شرایط دانشجو این است که باید دارای پروپوزال قوی، نمرات بالا، معدل خیلی خوب، مدرک تحصیلی از دانشگاه های معتبر، مدرک زبان آیلتس در حد نمره 7، مقالات ISI و استاد راهنمایی که دانشجو را به عنوان یک دانشجوی ممتاز قبول کرده، باشد.

تحصیل در کشور ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

 

 

شرایط کار برای دانشجویان بین‌المللی در ترکیه

 

دانشجویان خارجی برای کار در ترکیه باید از دولت ترکیه مجوز کار دریافت کنند. پیدا کردن شغل پاره‌وقت برای دانشجویانی که به زبان ترکی مسلط نیستند، کار دشواری است. چراکه بیشتر کارفرمایان ترک برای مشاغل پاره‌وقت به دنبال نیروی کار ترک‌زبان هستند.
همچنین امکان کار در ترکیه برای دانشجویانی که در سال اول مقاطع تحصیلی کاردانی یا کارشناسی هستند، وجود ندارد اما دانشجویان کارشناسی ارشد و یا دکترا که دارای مجوز کار هستند می توانند به‌ کار حین تحصیل در ترکیه بپردازند.

 

 

 

تحصیل در ترکیه و بررسی ویزای همراه

اجازه اقامت خانواده برای متقاضیان تحصیل در ترکیه نوع جدیدی از اجازه اقامت است که با قانون خارجی ها و حمایت های بین المللی به سیستم حقوقی ترکیه معرفی شده است.
اما نکته اینجاست که همراهان می توانند با ویزای توریستی 3 ماهه با نفر اصلی به این کشور ورود کنند و پس از آن درخواست اقامت بلند مدت دهند؛ اقامت آن ها به مدت زمان اقامت تحصیلی شخص دانشجو بستگی دارد اما عموما به این صورت است که به نفرات همراه یک اقامت 2 ساله اعطا می شود.
همراه همیشه و در قانون بین الملل شامل همسر و فرزند زیر 18 سال می باشد. با توجه به اینکه ایرانیان برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا ندارند، بنابراین اگر برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل اقدام می کنید، برای همراه بودن خانواده از ابتدا خیالتان راحت است.

 

 

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
 

برای تحصیل در ترکیه و همچنین قبل از اعزام دانشجو به ترکیه لازم است که در ابتدا از دانشگاه مورد نظر یک ثبت نام و پذیرش اولیه صورت گیرد. دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر شدند در مرحله بعدی باید برای ویزای تحصیلی این کشور درخواست نمایند.

 

 

مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه و درخواست ویزا تحصیلی ترکیه به شرح زیر است:
 

• ارائه پاسپورت با اعتبار بیش از 6 ماه شخص متقاضی به همراه فتوکپی پاسپورت
• نامه پذیرش تحصیلی که از طرف دانشگاه برای شخص دانشجو صادر شده است.
• انگیزه نامه شخص دانشجو و بیان هدف او از تحصیل در این کشور و دلیل درخواست او برای ویزای تحصیلی
• ارائه 4 قطعه عکس رنگی
• نشان دادن گردش حساب پولی مناسب و نامه تمکن مالی که از طرف بانک صادر می شود.
• یک بیمه نامه دانشجویی که نشان دهد شخص دانشجو در این کشور بیمه شده است.

تحصیل در کشور ترکیه
تحصیل در کشور ترکیه
 
 
موقعیت کار پس از تحصیل در ترکیه
 

همانطور که در قسمت کار دانشجویی بیان شد افرادی که در پی مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل هستند و می خواهند پس از تحصیل در ترکیه، کار مناسبی را پیدا کرده و اقامت کاری دریافت کنند باید از این موضوع آگاه باشند که با توجه به نرخ بیکاری بالا در این کشور کاریابی نیز راحت نیست.
هم چنین یادگیری زبان ترکی نیز از الزامات پیدا کردن کار می باشد. پس از فارغ التحصیلی معمولا حدود 6 ماه به دانشجویان فرصت کاریابی داده می شود.

اما اغلب دانشجویان نمی توانند در این تایم کار مرتبط با رشته خود را پیدا کنند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری ترکیه تبدیل نمایند.

همانطور که قبلا نیز گفته شد، نرخ بیکاری در این کشور در سال 2021 ، 13.4 درصد است که این آمار نشان از وضعیت نامناسب کار در این کشور می باشد.

 

 

وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل در ترکیه
 

افرادی که می خواهند از طریق تحصیل در ترکیه به اخذ اقامت و پاسپورت این کشور برسند باید آگاه باشند که تحصیل در این کشور به عنوان راه اقامتی محسوب نمی شود.
زیرا هر چند سال که در دانشگاه های آن مشغول به تحصیل باشند از نظر قانون دولت این کشور به عنوان سال های اقامتی آن ها محسوب نمی شود.
تنها افرادی که کار پیدا کنند و یا سرمایه گذاری و یا ازدواج کنند می توانند پس از گذشت 8 سال به اخذ اقامت دائم و پس از گذشت 10 سال به اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه دست پیدا کنند.

 

 

برای  موفقیت جهت اخذ ویزای تحصیلی کشور ترکیه می‌ توانید با کارشناسان موسسه حقوقی بین المللی ایرانیان تماس حاصل نموده و از مشاوره تخصصی استفاده نمایید.

 

تحصیل در کشور هلند

تحصیل در کشور  هلند تجربه تحصیل در کشور هلند به واسطه بازار کار مناسب در این کشور مورد استقبال بسیاری از هموطنان ما قرار دارد. از آنجایی

مطالعه بیشتر »

مهاجرت کاری به ترکیه

مهاجرت کاری به ترکیه    در حال حاضر اقتصاد کشور ترکیه در رتبه هجدهم جهان قرار دارد. ترکیه بازاری نسبتاً مناسب برای بسیاری از سرمایه گذاریها و

مطالعه بیشتر »

جدول محتوا

2 نظر

  • سلام من مدرک معماری از هنرستان دارم و ترم ۳ دانشگاه دادگستری
    قوه قضاییه ام و میخام برای ادامه تحصیل برم دانشگاه مدینت ترکیه
    میتونید کمکم کنید؟

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.